Bio

Muziek uit de sixties, daarmee werd ik groot gebracht. Voornamelijk muziek van Britse bands werd mij met de paplepel ingegoten. Met The Surphonics kon ik mij uitleven met het spelen van mijn vertrouwde favoriete muziek uit de sixties. Later speelde ik onder andere in League Of XO Gentlemen en Club Of High Eyebrows met onder andere Patrick Tilon (Rudeboy van Urban Dance Squad) en Jochem van Rooijen (Green Lizzard), die ook op meerdere songs van mijn plaat te horen zijn


Surphonics

Club of High Eyebrows

League of XO Gentlemen

Na jarenlang in het Engels gespeeld en gecomponeerd te hebben, lag het voor de hand dat ik mijn debuutalbum in het Engels zou schrijven. Waarom dan toch een Nederlandstalige plaat?

Bands die Nederlandstalige muziek maakten spraken mij nooit aan, totdat ik Boudewijn de Groot ontdekte. Toen begreep ik: het kan dus wel.

Vanaf het eerste moment dat ik in het Nederlands schreef, voelde het goed. Eindelijk kon ik mijn gedachten op papier zetten zoals ik het wilde. Het “probeersel” begon vastere vormen aan te nemen tijdens het opnemen van de eerste songs. En toen uit de muziekwereld veel positieve reacties kwamen en muzikanten als Coen Molenaar (Jan Akkerman Band), Jochem en Patrick hun medewerking verleenden, kon het alleen nog maar opwaarts gaan.

Het resulteert in een platendeal bij Lifra Music, waar 3 oktober 2014 mijn eerste solo-album zal uitkomen. De paradox zijn de taboeloze gedachtes en uitingen van iemand met een afkomst waar de beschreven onderwerpen altijd ver weg worden gestopt. Het zijn de woorden die uiteindelijk de toon bepalen.

Met invloeden van James Taylor tot Nirvana, van Coldplay tot Johnny Cash, van Jack Johnson tot The Beach Boys, van David Bowie tot the Stranglers, van The Jam tot AC/DC, lijkt het erop dat het geheel onsamenhangend wordt. En toch is de waarheid anders, want de verhalen, en de stem, waar je van houdt of niet, smeden het toch tot één geheel.

Ik hoop dat mijn eerste soloplaat ‘Ik zal je eens flink de waarheid vertellen’, jou zal raken en je beweegt tot nadenken, tot huilen, tot lachen… en dat ik kan zingen ‘ik ben veel blijer dan dat ik jullie gisteren zag!’