Er uit wat er in zit

Muziek uit de sixties, daarmee werd ik groot gebracht en dan voornamelijk muziek van Britse bands zijn mij met de paplepel ingegoten.  Voor mijn solo carriere kon ik mij uitleven met The Surphonics (sixties) en speelde ik onder andere in League Of XO Gentlemen en Club Of High Eyebrows.


Surphonics

Club of High Eyebrows

League of XO Gentlemen

Maar we leven nu in 2018 en er is nog veel meer goeie muziek gemaakt die mij heeft beinvloedt. Zelfs een bezoek aan een trance party (hoe erg hij die muziek ook haat) heeft mij aangezet tot het schrijven van muziek. Hij is dus een stukje verder gegaan dan zijn vorige plaat ´ Ik Zal Jullie Eens Flink de Waarheid Vertellen´.

Met invloeden van James Taylor tot Nirvana, van Coldplay tot Boudewijn de Groot, van Jack Johnson tot The Beach Boys, van David Bowie tot the Stranglers, van Johnny Cash tot Doe Maar, van The Jam tot AC/DC, lijkt het erop dat het geheel onsamenhangend wordt.  Maar dat is het niet want het zit allemaal opgeslagen in en komt er uit via 1 en dezelfde persoon. 

Op de EP ´Anders Zijn´ (2018) hoor je wat er op de plaat die uitkomt eind 2018 kan verwachten. Verdriet, onmacht, frustratie, boosheid, verliefdheid, ironie. Elk gevoel roept andere muziek op. En geloof,  vergeet niet te geloven, al is het in jezelf....want je weet nooit wie in jou zit.